Over Ullie

Uliaris wordt bij ons thuis en in de wandelgangen gewoon ‘Ullie’ genoemd. Ullie is een lilac bicolor point F2 Selkirk Rex. Zijn vader is Jethro Jarod du Hovali (chocolate) en zijn moeder is een UK import Lelaurier Backtosquareone (Bunny, blauw wit). Het feit dat er een point kitten uit deze combinatie kwam, was niet zo verassend voor ons, wij hadden er zelfs op gehoopt. Van Jarod hadden wij lang het vermoeden dat hij point drager was, zijn moeders opa is een point. Wij hebben hem via DNA laten testen en inderdaad bleek Jarod point drager te zijn. Bunny’s moeder is een point, dus dat was niet zo moeilijk.

Dankzij Claire en Stef kregen wij, nadat Bunny door haar eigenaar terug gebracht werd, de gelegenheid om haar in ons huis op te nemen. Wij zijn hun zeer dankbaar hiervoor, want zij kan zeker een bijdrage leveren aan onze Selkirk Rex fok. Jarod neigt een tikkeltje te veel naar de Brits Korthaar en Bunny kon dat type meer naar de Selkirk Rex trekken. Wij denken dat dit aardig gelukt is met het nest dat zij gekregen hebben.

Het was een zeer zware bevalling voor Bunny, die uiteindelijk op een keizersnede uit liep. Helaas hadden de kittens te veel narcose binnengekregen waardoor tot een uur na de operatie pogingen gedaan werden om alle kittens zelfstandig ademend te krijgen. Het nest bestond uit 1 point curly kater (Ullie), 1 blauw witte curly poes, 1 choc witte curly kater, 1 lilac witte curly poes en 1 choc witte straight poes. Blij gingen wij met 5 kittens en een vermoeide Bunny naar huis. Helaas zijn in de ochtend na de operatie het blauw witte kitten en het choc witte curly kitten alsnog overleden.

Omdat wij nog nooit een point hadden gefokt en omdat point kittens volledig wit geboren worden, was het even afwachten wat voor kleur hij zou zijn. Omdat zijn points laat begonnen te kleuren en omdat zijn lichaam roomkleurig was, moest hij wel een lilac point zijn. Maar waarom kleurden allevier zijn voetjes dan niet mee??? Enige weken later werd ons duidelijk waarom…. Ullie was niet alleen een point, maar ook nog eens bicolor. 

Ullie’s tweede naam is een beetje een grapje. Geneviève had een dergelijke benaming eens bij een andere fokker in Amerika of Engeland gezien. Maar dan in de vorm ‘2QT2BSTR8’. Wij hebben er dus 'UR' voor geplaatst. Voor degenen die nog niet door hebben wat het betekent. Het staat voor: ‘You are too cute to be straight’. Een aangezien hij geen Selkirk Rex Straight is maar een curly, vonden wij dit grappig.

Momenteel wonen zowel Ullie als zijn zusjes Umaiza (Hatoba) en Uskaya (Lucy) bij ons. Lucy zal juli 2009 verhuizen naar Engeland en Hatoba verhuisd dan naar Japan.

Ullie is gek op knuffelen en snorren. Desnoods springt hij in je armen of gaat hij aan je voeten liggen om te knuffelen met je, of je nu wilt of niet. In zijn enthousiasme geeft hij dan wel eens liefdesbeetjes. ’s Ochtends staat hij als 1 van de eerste boven aan de trap om je ‘goedemorgen te wensen’. Uitgebreid knuffelen is dan een vereiste.

Wij hopen dat hij uitgroeit tot een waardige opvolger van zijn papa Jarod.

Ullie is beperkt beschikbaar voor buitendekkingen. 


Gezondheid

Ullie´s beide ouders zijn getest op HCM. Tevens zijn zij getest voor PKD (negatief). 

Inmiddels is Ullie ook getest op HCM, PKD, Felv en FIV. 


Showresultaten

Plaats Datum Vereniging Klasse Resultaat Titel
Utrecht 25-01-2009 Neocat 3-6 maanden U1, VBIS

In TICA
Ciney 20-12-2008 BTC 4e SP en 10e AB
Ciney 21-12-2008 BTC No final
Hellevoetsluis 28-02-2009 CAT No final
Hellevoetsluis 01-03-2009 CAT 5e SP


Nakomelingen

Ullie heeft inmiddels zijn eerste nakomelingen voortgebracht.

 


 

Ullie's stamboom

Gr. Eur. Ch.

Jethro Jarod du Hovali

SRS b

HCM/PKD getest

Ch.

Valdez of Teddy Curly's

SRL b

HCM/PKD getest

Ch.

Sam Play Boy d'Home des Rock's Cat

SRS d

Home des Rock's Cat Remington Phy

SRS w 62

Rainette de Beausoleil

SRS d 03

Utopie du Palais d'Eros

BRI g

Int. Ch.

Elias de Phoenix

BRI c

Molly du Domaine du Saphir

BRI g

Ch.

Mr. Mistoffelees Raisa

BRI a 03

HCM/PKD getest

Citizen Color Rumba Ricardo

BRI c 03

HCM/PKD getest

Int Ch.

Hercaddy van Herckenrode Color

BRI b 33

Organza de Jean Bart

BRI j 03

Srikaya's Amber

BRI a

HCM/PKD getest

Ch.

Christobal Bollebof

BRI a

La Heum's Honey

BRI a

Lelaurier Backtosquareone

SRS a 03

HCM/PKD getest

QGC.

Catbalu Golly Gosh

SRS a 03

PKD getest

GC.

Dahozho Cody

SRS a 03

IW SGC.

Oaktree Cream Kid of Moonglo

SRS e

Dahozho Didze' Dootlizhi Doo Abe'

SRS g 03

GCCF Ch.

Catbalu Emmalene

BRI j

Sheephouse Ice Creamcornet

BRI e

Westways Appledown Adeline

BRI j

RW QGC.

Pruehalliwell Iwonda

BRI j 33

PKD getest

Ch.

Briarmist Saintgeorges Gem

BRI e 33

Hoodwink Barnabybear

BRI b

Hoodwink Lucylockett

BRI e 33

Admonsh Tilly

BRI c

Westways Flibbertigibbet

BRI c

Advensh Bluebell Kissme

BRI a