Sinds wij verhuisd zijn naar Spijkenisse zijn we in het bezit van een royale tuin. Wij vonden het wel een leuk idee om kippen te gaan houden in een afgezet deel van de tuin. Zo begon Raymond met het bouwen van een kippenren. De katten keken jaloers door het raam toe. Er waren nog geen kippen, maar al wel een ren in aanbouw.

De zoektocht naar kippen begon, want net als met katten bestaan er vele verschillende soorten kippen in een grote hoeveelheid aan kleuren. Uiteindelijk is de keuze gevallen op twee rassen. De Wyandotte en de Brahma. Allebei in krielvorm.

Dus mogen wij jullie voorstellen aan.......

Siam en Tandoori du Hovali

Tandoori Siam

Siam en Tandoori zijn kriel-Wyandotte hennetjes in de kleur 'zwart silver gezoomd'. Ze zijn geboren op 21 april 2003 en waren 8 weken toen ze bij ons kwamen. Rond de tijd dat ze 20 weken waren zijn ze begonnen met het leggen van eieren. Ze zijn gek op eten, gek op Raymond en zo niet gekker op elkaar. Waar Tandoori is, is Siam ook.

Kerrie en Nugget du Hovali

22 juli 2003 zijn Siam en Tandoori aangevuld met Nugget en Kerrie. 

Kerrie en Nugget waren twee Brahma-kriel hennen in de kleur Buff-colombia (zwart met bruin). Inmiddels is zowel Nugget (leukemie, februari 2004) als Kerrie (borstkanker, augustus 2004) overleden. We hebben ze allebei voor sectie naar Utrecht gestuurd voor het geval het iets besmettelijk voor de andere kippen of de katten was. Het heeft ons wel doen besluiten om als er weer kippen komen, niet meer voor dit ras te kiezen.

Kentucky en Madras du Hovali

Op 15 juni 2005 zijn er twee nieuwe hennetjes bijgekomen. Twee goud zwart gezoomde kriel-Wyandotten. Dus van het zelfde ras als Siam en Tandoori. Ze heten Kentucky en Madras. Tja, dat dachten we.......

Je kan wel begrijpen dat wij heel verbaasd waren toen bleek dat Kentucky en Madras allebei hanen bleken te zijn. In Spijkenisse is het verboden om hanen binnen de bebouwde kom te huisvesten, dus hebben wij ze naar de kinderboerderij gebracht, waar ze doorverkocht zijn naar Frankrijk of BelgiŽ. Hun fokker wilde ze niet terug hebben. Daarnaast bleken ze ook nog eens niet de kleur te zijn die wij wilden hebben.

 

Mack-ie en Kipchirchir

Op zoek naar een echte fokker dus. Het lid zijn van de rasclub heeft dan een voordeel. Nu hebben we echt twee goud-zwart gezoomde hennen. Tja en toen moesten wij namen verzinnen. Alle kipgerechten waren al voorbij gekomen, dus werden het

Kip Mack-ie (vernoemd naar de kipburger van die van de gouden bogen) en Kip Kipchirchir (vernoemd naar een marathonloper).

Hier nog een recent fotootje van Siam en Tandoori