Over
Callista

Callista is geboren in de cattery van Anna Wijbrands (Cattery Eek A Mouse). Callista is een dochter van haar Nina en onze Iskander. Toen Nina op dekking kwam waren wij zo onder de indruk van haar lieve karakter en korte vachtje dat wij graag een poesje uit deze combinatie wilden hebben. Daarnaast waren de lijnen van Nina ook vreemd aan die van ons. 

Anna heel erg bedankt dat je ons de mogelijkheid gegeven hebt om met onze silver/golden tabby fok door te gaan door Callista aan ons toe te vertrouwen!!!

Callista heeft zeker het lieve karakter van haar ouders gerfd. Haar hobbies zijn snorren en op schoot zitten (ook als dat niet uitkomt). Knuffelen is een derde hobby van haar. 

Ze heeft helaas niet het bolle type van haar vader (en daarom zal ze ook niet te zien zijn op shows), maar haar vacht is zeker een verbetering. Callista's nestbroertjes en nestzusje zijn twee blue silver tabbies en een black golden tabby. Het is dus mogelijk dat Callista zowel het 'golden'-gen (oftewel maar 1 keer het silver-gen), als het gen voor verdunning draagt. 


Gezondheid

Callista's ouders (Nina en Iskander) zijn meerdere malen getest op HCM. Tevens zijn zij getest voor PKD (negatief). Inmiddels is Callista zelf ook getest en zal zij verder jaarlijks getest worden.
Felv/FIV 05 april 2008 negatief
PKD 18 april 2008 negatief
HCM 18 april 2008 geen bijzonderheden


Nakomelingen

Callista heeft in 2008 een nestje gehad. Ons S-nestje. Vijf black silver tabby kittens.

In 2010 heeft ze haar tweede nest gekregen. Ons B2-nest. Ze kreeg 3 black silver tabby kittens en 1 black tabby.

Stamboom Callista